Sporn Unbyn
27 juni 2023
19:30

Referat: Unbyns IF - Ohtana/Pajala FF

På natursköna Sporn vinner Ohtana/Pajala med 3-0 (1-0) mot Unbyn. OPFF inleder bra och dominerar spelmässigt första halvtimmen utan att skapa några farligare chanser, det bästa är ett bra distanskott av Petri Ritatörmä. Unbyn har också en farlighet i början av halvleken där passningen blir aningen brant och träffen blir dålig. Nästa läge för OP kommer efter ca en halvtimme när Danne Mäki sliter sig fri men lobben över målvakten passerar ribban. Sista kvarten kommer Unbyn allt mer in i matchen och får ett friläge i 37:e minuten där Felle gör en fin räddning då Unbyns spelare försöker dribbla förbi Felle. Minuten senare får Unbyn nästa friläge där Felle gör en blixtrande parad på ett hårt närskott. I den 43:e minuten slår Petteri Pellikka en frispark som hamnar hos Anders Gramner. Anders manövrerar sig i skottläge men skottet fastnar på en försvarare där Anders är först på returen och slår till på nytt och via en UIF-spelare rullar bollen in till OP-ledning 1-0. Halvleken avslutas med att Dennis Mäki spelar fram Johan Svanlöv vars skott går strax utanför. Paussiffrorna 1-0 till OPFF.

Andra halvlek inleds med ett vasst OP-anfall där Johan Svanlövs inspel når Dennis Mäki, men bredsidan går utanför. Ohtana/Pajala dominerar stora delar av halvleken där man kommer till fina inläggslägen men Unbyns försvar är starkt i huvudspelet. Det dröjer till den 75:e minuten innan nästa chans kommer, då Mårten Rosén får ett läge men skottet går utanför stolpen. I den 87:e minuten slår Melvin Rosén en fin djupledsboll till en löpande Danne Mäki som tar sig förbi siste försvararen, fintar ner målvakten och rullar in 2-0. I slutminuten får OP en frispark ca 20 meter från mål. Petri Ritatörmä ser att Danne Mäki är fri och rullar snabbt fram bollen till Danne som tåar bollen på målisen, får returen på sig och kan slå in slutresultatet 3-0 i tomt mål.

Sett över 90 minuter är segern rättvis även om Unbyn visade att laget kan hota alla motståndare i serien. I Ohtana/Pajala går plussen ikväl till Felix Pekkari som höll sin 10:e nolla på elva tävlingsmatcher denna säsong. Backlinjen spikade återigen och plussen går till Elias Ylipåå och Liam Alldén. Mittfältarna gör alla stabila insatser där plusset går till Nisse Kenttä. Offensivt var Danne Mäki bäst på plan med två mål och ett hästjobb i övrigt också. I Unbyn går plussen till backlinjens Christian Olsson-Werme, mittfältaren Thawatchai Kraiwasang samt forwarden Erik Wallin. Domartrion med Robin Bergdahl som huvuddomare gör en kanonmatch.

Unbyn - OPFF: Hörnor 2-8, Avslut på mål: 3-6, Gula kort: 3-1